Apetitul sexual diminuat se referă la un nivel scăzut al libidoului şi este o tulburare sexuală frecventă. O persoană cu această tulburare nu va iniţia şi nici nu va răspunde adecvat nevoilor sexuale ale partenerului.


Problemele de comunicare, lipsa afecţiunii, lupta pentru putere şi conflictele sunt factori importanţi care diminuează dorinţa de a face dragoste. Apetitul sexual diminuat poate să apară şi la persoanele care au primit o edicaţie sexuală foarte strictă în copilărie, atitudini negative faţă de sex sau experienţe sexuale traumatizante.

Bolile şi unele medicamente pot contribui la această tulburare, în special dacă determină oboseala, durerea sau o stare generală proastă. Uneori pot fi implicate şi nivelele scăzute ale anumitor hormoni. Depresia sau stresul excesiv pot duce la scăderea interesului sexual. Apetitul sexual diminuat poate fi asociat şi cu alte tulburări sexuale şi uneori poate fi cauzat de acestea.

De exemplu, o femeie care nu poate avea orgasm sau are dureri în timpul contactului intim, sau un bărbat care are probleme de erecţie sau ejaculare întârziată îşi pot pierde interesul pentru sex deoarece ei o asociază cu eşecul sau nu se simt bine în aceste situaţii.

O cale excelentă de a preveni această tulburare este rezervarea unui timp pentru intimitatea nonsexuală. Cuplurile care îşi rezervă timp în fiecare săptămână pentru a sta de vorbă sau a ieşi în oraş singuri vor menţine o relaţie mai apropiată. De asemenea, cuplurile ar trebui sa separe sexul şi afecţiunea, astfel încât să nu le mai fie teamă că manifestarea afecţiunii va fi văzută ca o invitaţie la sex.

 
 
Loading...