Bărbatul trebuie să îşi preţuiască femeia alături de care stă pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce face în relaţie. Ea se va simţi valorificată şi importantă pentru el şi va fi fericită că îl are în viaţa ei. Desigur că o relaţie nu este armonioasă doar pentru că partenerul de viaţă o apreciază, dar cu siguranţă că acesta este un punct important în construirea un mediu frumos în familie.


Tot timpul în relaţii trăim cu impresia că trebuie să facem ceva pentru a fi apreciate. Fie şi inconştient, anumite dovezi de atenţie şi chiar grija pe care o purtăm partenerului de viaţă, pot izvorâ din dorinţa de a fi apreciate. Mai mult, de a fi dorită prezenţa noastră.

Într-o relaţie sănătoasă suntem valorizate pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce facem. Suntem la fel de iubite sau dorite, fie că gătim trei seri la rând, fie că o lună uităm să trecem prin bucătărie. Nu există comparaţii cu altcineva, nu ne simţim în competiţie şi nici interesul iubitului nu este diminuat. Eşti în relaţia potrivită atunci când nu simţi o permanentă alertă şi când partenerul tău nu aşteaptă să faci lucruri care să te pună într-o lumină mai bună.

Dacă vrei să îi îndeplineşti o dorinţă o va aprecia. Dacă nu ai dispoziţia necesară, nu se va reflecta nicicum asupra relaţiei. În relaţia aceasta contaţi amândoi. Aceste lucruri scot în evidenţă faptul că eşti în relaţia potrivită.

 

 
 
Loading...