Acest tip de tulburare poartă denumirea de frigiditate primară. Dacă o fată nu simte plăcere la debutul vieţii sexuale, nu înseamnă că nu va simţi niciodată. Până la urmă, este normal să nu ai dintr-o dată aceleaşi senzaţii pe care le simte o femeie matură care îşi cunoaşte mult mai bine corpul.


Frigiditatea este o disfuncţie sexuală ce se manifestă prin indiferenţă sau aversiune faţă de activitatea sexuală, reducerea libidoului (dorinţei sexuale) şi incapacitatea de a avea orgasm.

Unele reprezentante ale sexului frumos depăşesc mai repede această perioadă, altele mai greu. Comparaţiile nu au sens în acest caz. Important este să uiţi de complexe şi să laşi teama deoparte.

De asemenea, nu ar trebui să mai analizezi anumite lucruri sau să te laşi distrasă de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Este suficient să te deranjeze ceva în timpul actului sexual ca să pierzi conexiunea cu partenerul. Foloseşte-te de imaginaţie şi de fanteziile pe care le ai pentru a-ţi stârni plăcerea erotică şi nu aştepta ca iubitul să ghicească tot ceea ce îţi place, ci ia atitudine treptat.

 

 
 
Loading...