Prezervativul rămâne în continuare cea mai sigură obţiune pentru a vă ţine departe atât de bolile cu transmitere sexuală, cât şi de o sarcină nedorită. Însă pentru a fi cu adevărat o metodă contraceptivă sigură, prezervativele trebuie să fie folosite corect. Chiar dacă vă gândiţi că nu e nimic complicat, veţi fi surprinşi să aflaţi cât de mulţi bărbaţi greşesc atunci când folosesc prezervativul. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli:


Îl pun prea târziu

Cei mai mulţi bărbaţi îşi pun prezervativul, la mult timp după penetrare, chiar înainte să ejaculeze. Ei bine, aflaţi că în acest fel nu sunteţi protejaţi deloc împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Evitaţi, aşadar, să mai procedaţi aşa!

Îl scot prea devreme

Nu scoateţi prezervativul imediat după sau înainte de ejaculare. Dacă faceţi asta, puteţi să renunţaţi de tot la prezervativ, căci nu mai îndeplineşte nici o funcţie de protecţie.

Taie ambalajul cu tot felul de instrumente

Ambalajul prezervativelor sunt concepute special să poată fi deschise cu mâna! Nu folosiţi, sub nici o formă, cuţite, foarfeci sau alte instrumente de tăiat! Există posibilitatea să tăiaţi şi prezervativul, odată cu ambalajul!

Folosesc prezervative expirate

Fiecare prezervativ este controlat înainte de a fi dat spre vânzare. Nu strică totuşi să îl mai controlaţi încă o dată, înainte de folosire. Aţi fi suprinşi să aflaţi cât de mulţi bărbaţi folosesc, fără să ştie, prezervative expirate!

Ţin prezervativul în portofel

Cea mai mare şi mai des întâlnită greşeală pe care o fac bărbaţii! Pielea portofelului şi lumina soarelui pot distruge latexul din care este făcut prezervativul. Există cutiuţe din plastic, create special pentru depozitarea prezervativelor.

Refolosesc prezervativele

Poate sună ciudat, dar sunt mulţi bărbaţi care refolosesc prezervativele. Atenţie! Prezervativele sunt de unică folosinţă, ele se aruncă imediat la gunoi după o singură folosire! Reciclarea lor este iresponsabilă şi, oricum, scârboasă.

 

 
 
Loading...