Pentru ca un cuplu să fie fericit este foarte important să existe dragoste, dar nu este suficientă doar dragostea. Ceea ce face o relație să meargă sunt doi parteneri echilibrați emoțional, care își pot recunoaște nevoile, care știu cum să și le împlinească sau care să știu cum să comunice despre ceea ce își doresc să primească. Doi parteneri care sunt deschiși la a afla despre nevoile celui de lângă ei.


Nevoia de companie relaxantă, esenţială pentru bunul mers al relaţiei

Împlinirea acestei nevoi face de multe ori diferența dintre un parteneriat sănătos și o relație bazată pe dependență/co-dependență. Fiecare individ are activitățile sale preferate, hobby-uri pe care le face petrecând timp de calitate cu el însuși. În același timp, într-o relație, cei doi parteneri trebuie să accepte timpul personal al fiecăruia dintre ei și în același timp să descopere activitățile pe care le pot face împreună.

Nevoia de companie relaxantă se referă efectiv la timpul de calitate pe care îl petrecem în doi, momente care ajută la sudarea cuplului prin conectarea reală a celor doi parteneri. Atunci când această nevoie nu este împlinită real (de multe ori, mai ales la începutul relației, tindem să acceptăm activitățile propuse de partener chiar dacă nouă nu ne fac plăcere, asta născând multă frustrare în noi înșine), între cei doi parteneri apare înstrăinarea.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: