Din nefericire, iubirea nu este suficientă pentru a salva un cuplu de la despărţire. Iar motivele pentru care oamenii ajung să se separe sunt dintre cele mai diverse . Iată care sunt cele mai frecvente cauze care duc la destrămarea relaţiilor de cuplu.


Lipsa intimităţii

Faptul că vă cunoaşteţi de mult timp şi că vă împărtăşiţi cele mai ascunse gânduri nu înseamnă că nu aveţi dreptul la intimitate. Acest lucru creează un mister între cei doi parteneri, iar flacăra rămâne mereu aprinsă.

Gelozia dusă la extrem

O vorbă din popor spune că cine nu este gelos nu iubeşte. Gelozia este una dintre cele mai frecvente cauze care duc la eşecul relaţiilor. Specialiştii precizează că în cazuri extreme, ea poate duce la violenţe şi abuzuri. Încrederea este criteriul de bază într-o relaţie. Dacă acest lucru nu există, atunci nu vă aşteptaţi să vă petreceţi restul vieţii împreună.

Abstinenţa

Sexul joacă un rol esenţial în relaţia de cuplu. Mai mult, specialiştii susţin că din cauza abstinenţei sexuale pot apărea probleme hormonale, dar mai ales emoţionale, precum depresiile sau nevrozele. Persoanele care nu au raporturi sexuale regulat pot suferi dezechilibre în plan hormonal şi metabolic.

Lipsa comunicării

Psihologii spun că, dacă partenerii nu ştiu să îşi împărtăşeacă gândurile, bucuriile, frustrările şi opiniile, relaţia nu are cum să meargă.

Lipsa planurilor

Pentru ca o relaţie să fie de durată, ambii parteneri trebuie să îşi facă zilnic planuri împreună pentru ziua de mâine. Astfel, se va crea o legătură strânsă între parteneri, iar monotonia nu va interveni în relaţia de cuplu

 
 
Loading...