Puţine cupluri reuşesc, din păcate, să aibă dialoguri confortabile despre sex. Iar atunci când vorbesc despre nevoile lor intime, discuţiile sunt adesea indirecte, vagi şi lăsate fără rezolvare. De obicei, ambii parteneri se grăbesc să termine discuţia, sperând că celălalt le va înţelege dorinţele, fără să spună prea mult. Ideea e că, cu cât eşti mai direct în legătură cu ceea ce îţi doreşti, cu atât mai mult cresc şansele să obţii acel ceva.


Conversaţiile despre sex reprezintă o modalitate puternică de a spori intimitatea în cuplu şi gradul de conexiune. Atunci când comunicarea este plină de tensiune, este foarte posibil să apară frustrare, ambiguitate şi resentimente. De aceea, prietenia în afara dormitorului este crucială pentru o viaţă sexuală plină de pasiune. Este ceva comun pentru cupluri să discute despre sex, totuşi cel mai adesea partenerii nu reuşesc să găsească cele mai potrivite cuvinte pentru a se exprima, fără să pară prea critici sau fără să se simtă stânjeniţi.

Ca să poţi discuta despre sex, deschis şi fără tensiune, trebuie să renunţi la atitudinea critică. Dacă vei avea această atitudine, conversaţia se va termina abrupt. Daca îi spui „nu mă atingi niciodată' probabil că vei ajunge rapid în situaţia în care iubitul tău chiar nu te va mai atinge deloc. Incearcă mai degrabă: „Sarutul din lift a fost atat de sexy! Mi-a plăcut mult! Când mai repetăm?

Cei mai mulţi se simt stânjeniţi în legătură cu propriul corp sau cu performanţele din dormitor. Dacă pe deasupra mai adaugi şi o doză de critică la toată încărcătura emoţională, vei înrăutăţi şi mai mult lucrurile şi vei agrava toate nesiguranţele, şi ale lui şi ale tale. Mai bine împărtăşeşte-ţi nevoile într-un mod pozitiv, pentru că acest gen de comunicare va clădi şi noi legături emoţionale între voi.

 
 
Loading...