Se crede că fără o lubrifiere suficientă femeia nu poate fi penetrată. Specialiştii sunt de părere că există mai degrabă un mit în ceea ce priveşte acest aspect al răspunsului sexual feminin. Vaginul nu trebuie să fie foarte lubrifiat astfel încât să permită penetrarea, însă nici nelubrifiat nu este bine, deoarece apare dispareunia, alături de o serie de alte probleme.


Lubrifierea vaginului unei femei variază foarte mult în funcţie de stadiul ciclului menstrual în care se află, fiind influenţată hormonal, dar este afectată şi de strările psiho-afective prin care trece femeia respectivă, de stres, de complexe fizice, de anumite medicamente pe care le ia în perioada respectivă.

În cazul în care lubrifierea nu este cea pe care o doriţi amândoi, cauzele acesteia fiind nenumărate, cel mai bine ar fi să utilizaţi un lubrifiant pe bază de apă sau silicon. Astfel plăcerea actului sexual nu este modificată şi nu va exista nici riscul apariţiei unor afecţiuni, în special ale partenerei. Sexul fără lubrifiere favorizează dezvoltarea infecţiilor vaginale, inclusiv a bolilor cu transmitere sexuală, urinare, dar şi apariţia unor leziuni şi fisuri în mucoasa vaginală, ce se pot complica ulterior.

 

 

Loading...