Din păcate, unii oameni confundă aroganţa cu încrederea în sine, însă există o diferenţă majoră. Oamenii încrezători în forţele proprii îi inspiră pe cei din jur, în timp ce persoanele arogante îi fac pe ceilalţi să se simtă inferiori.


O relație poate dura dacă are loc între persoane care au un nivel crescut al încrederii în sine. Astfel de persoane relaționează și comunică mai ușor, se simt mereu în largul lor, nu se jenează să facă dezvăluiri despre ele. Desigur, este o deosebire între încrederea în sine și aroganță.

Un tip arogant îi va ține pe ceilalți oameni cumva la distanță, iar în ceea ce privește persoana dragă, chiar și față de ea se va simți superior. Acest lucru va duce treptat la distrugerea relației. Atracția reciprocă dintre ei este redusă mult de această atitudine arogantă. Comportamentul unui om arogant nu face decât să îndepărteze oamenii și să strice relațiile.

De ce trebuie evitate persoanele arogante?

O persoană arogantă se crede superioară celorlalţi, îi subestimează şi nu va evita să arate într-o manieră obraznică acest lucru, este tupeistă, are o conduită agresivă, nu acceptă să i se spună că a greşit, are o mentalitate rigidă, acţiunile lor sunt sfidătoare şi impertinente, nu ţin seama de sentimentele celorlalţi. Aroganţa implică dorinţa de a domina, dar şi un fel de încredere excesivă în propriile abilităţi de a câştiga în mai toate circumstanţele fără să ţină seama de consecinţe. Nimănui nu îi place să fie în preajma unei persoane arogante. Prin comportamentul lor, lasă impresia că nu au nevoie de nimeni.

 

 
 
Loading...