Un partener care are încredere în propria persoană, îşi cunoaşte foarte bine nevoile, dorinţele şi învaţă treptat împreună cu partenerul de viaţă să şi le împlinească, totodată ţinând cont şi de nevoile celuilalt.


În momentul în care unul dintre parteneri nu are încredere şi nu îşi cunoaşte pe deplin propria capacitate de a acţiona conform nevoilor lor, apare lipsa unei comunicări autencice în cuplu. Dincolo de incapacitatea lor de a-şi comunica aşteptările sexuale, apar subiecte tabu care se nasc şi se transformă în frustrări sau fantezii sexuale.

Neputinţa, vinovăţia şi lipsa unei comunicări nu face decât să adâncească rănile emoţionale cu care se confruntă partenerii unui cuplu. Acestea sunt complice la a perpetua tot felul de credinţe care s-au sedimentat de-a lungul anilor şi acum îi definesc ca parteneri în cuplu. În timp, uzura acestor practici aduce mai multă frustrare, nesiguranţă în propriile sentimente şi instabilitatea relaţiei. De aceea, nu lăsa neîncrederea în tine, în partenerul tău, în relaţia voastră să distrugă tot ceea ce aţi clădit împreună.

 

 

 
 
Loading...