Igiena intimă este o componentă esenţială atât înaintea unei partide de sex cât şi după. Însă din prea mult exces de zel unele femei comit erori, mai ales după actul intim, care le expun la pericole de care nu au habar. Iată ce trebuie să faci imediat după sex pentru a-ţi asigura o igienă intimă corectă.


1. Urinează după fiecare contact sexual

În primul rând, pentru a avea o igienă intimă corectă, este indicat să urinezi după fiecare contact sexual. În acest fel, elimini microbii şi bacteriile ce înaintează spre uretra şi eviţi contactarea unei micoze supărătoare. Acest gest este aşadar extrem de important.

2. Nu face duş imediat după sex

Dacă eşti tentată să faci duş după sex şi să îţi cureţi cu simt de răspundere vaginul, ei bine, nu este cea mai bună idee, dintr-un motiv extrem de simplu: spălând agresiv zona genitală imediat după sex nu faci altcvea decât să distrugi echilibrul florei vaginale, ceea ce poate duce la infecţii ulterioare. Iar în timp, poate apărea uscacinea vaginală şi, implicit, scăderea libidoului.

3. Spală-te

Aşadar, nu trebuie să sari în duş imediat după ce ai făcut dragoste, dar curăţarea zonei intime cu puţină apă caldă şi cu un săpun blând poate preveni răspândireaa bacteriilor care provocă infecţiile urinare sau de alt fel. Dacă nu ai la indemână o sursă de apă poţi folosi nişte şerveţele umede speciale pentru zona intimă.

Loading...