Cine nu îşi doreşte să aibă o relaţie de cuplu armonioasă şi, dacă se poate, să dureze o viaţă întreagă? Dar ca să se întâmple acest lucru, trebuie să învăţăm să ne respectăm partenerul de viaţă, să-l iubim şi să-i oferim libertatea de care are nevoie.


De cele mai multe ori suntem tentaţi să acordăm mai multă atenţie unor lucruri mai puţin interesante şi să uităm să avem grijă de relaţia cu partenerul de viaţă. Trăim cu senzaţia că el este acolo indiferent de situaţie şi e dator să ne iubească necondiţionat, ceea ce nu este chiar aşa. Iată cum trebuie să ne comportăm cu persoana pe care o iubim pentru a fi fericiţi.

Fă-i declaraţii de iubire

Este foarte important, ca din când în când, să nu uita-ţi să vă mai faceţi câte o declaraţie de dragoste. Exprimarea acestor sentimente vă va apropia şi mai mult de partener. Contează, ca el să ştie, cât de important este pentru tine.

Oferă-i libertate, nu îl sufoca

Partenerul de viaţă nu trebuie să se simtă îngrădit în relaţia de cuplu, fiindcă pe termen lung acest lucru poate fi dăunător. El trebuie lasat să se bucure de pasiunile pe care le are şi bineînţeles să-ţi acorde şi tie atenţia de care ai nevoie.

Nu-i neglija nevoile sexuale

Sexul joacă un rol foarte important în viaţa de cuplu. Nu trebuie neglijat nici la începutul relaţiei, nici după ani de relaţie. Cât timp avem o viaţă sexuală constantă şi satisfăcătoare, sentimentele de dragoste faţă de partener nu vor dispărea.

Comunicaţi din toate punctele de vedere

Comunicarea, după cum probabil foarte mulţi dintre voi aţi conştientizat de-a lungul timpului este secretul unei relaţii de lungă durată. Partenerii trebuie să discute despre problemele care intervin la un moment dat în cuplu şi să găsească împreună o soluţie pentru a le rezola. Ascultă-ţi partenerul când are ceva de spus şi evită pe cât posibil să arunci vina pe el, pentru orice nimic sau să-l judeci atunci când ţi se destăinuie.

 

 
 
Loading...