Dependenţa de o altă persoană poate fi considerată cea mai nocivă formă de dependenţă, deoarece te limitează şi îţi creşte nesiguranţa în propriile puteri şi capacităţi. Astfel, reuşim să ne pierdem pe drum, pentru că, de fapt, mergem pe drumul unei alte persoane, iar celelalte arii ale vieţii noastre au de suferit. De aceea, independenţa este cel mai important factor pentru o relaţie de durată.


Cel mai bun stâlp de susţinere din viaţa ta eşti chiar tu şi trebuie să devii foarte conştientă de acest adevăr. Trebuie să înveţi că te poţi baza  în cea mai mare măsură pe propria persoană şi să nu îţi transferi grijile şi responsabilităţile pe spatele altei persoane, nici măcar a iubitului.

În momentul în care realizezi că tu eşti unica persoană care este responsabilă pentru tot ce i se întâmplă şi nu vei mai găsi vinovaţi din exterior, toată energia ta se va focusa pentru a găsi modalităţi de îmbunătăţire a vieţii.

Rolul partenerului de viaţă este să te susţină, să te ajute să creşti, să te inspire. Nu să facă lucrurile pentru tine. Dacă conştientizezi că sunteţi două persoane independente şi aveţi fiecare dintre voi de înfruntat unele greutăţi, vei avea parte de mai multă fericire şi stabilitate în relaţia voastră.

Loading...