Adulterul reprezintă o prezentare distorsionată, mincinoasă a realitaţii unei relatii. Partenerul infidel construieşte o viaţă falsă de cuplu, întreţine o iluzie, îl asigură pe partenerul înşelat de prezenţa şi disponibilitatea sa, când acest lucru nu este adevărat.


Poate unul dintre cele mai devastatoare momente ce pot apărea într-o căsnicie este infidelitatea unuia dintre parteneri, cu un impact extrem asupra relației de cuplu. Acest impact se explică prin profunzimea concepțiilor despre viață și despre celălalt pe care infidelitatea le cutremură din temelii: faptul că tocmai persoana cea mai importantă din viața partenerului, persoană în care avea cea mai mare încredere, este cea care face acest rău.

E important de precizat că infidelitatea unuia dintre parteneri poate acoperi o plajă de comportamente și acțiuni ce ies din sfera fidelității față de partener, de la o intimitate a cumunicarii, trecând printr-o intimitate emoțional-afectivă și până la infidelitatea sexuală, pe care de multe ori o confundăm cu ideea de infidelitate. 

Partenerul înșelat se confruntă cu o multitudine de sentimente negative: furie, șoc, tristețe, vinovăție și neputință. Toate aceste îl aduc în punctul în care se poate simți paralizat, incapabil de înțelege ce se întâmplă cu el și de a merge înainte.

 

Loading...