După o seară de vis, petrecută cu partenerul tău, tot ce vrei să faci e să te odihneşti fără să-şi mai pese de nimic. Însă specialiştii atrag atenţia asupra unei rutine post-sex care te poate feri de infecţii sau de alte neplăceri. O igienă corectă trebuie să facă parte din viaţa ta intimă de fiecare dată când ai raport intim cu cineva. Aşadar iată o listă scurtă, dar importantă de lucruri pe care trebuie să le eviţi după un act sexual!


Pe cât de romantic e să staţi împreună îmbrăţişaţi după sex şi să adormiţi unul în braţele celuilalt, pe atât de nerecomandat este să nu mergi la toaaletă. Cel puţin nu înainte de-a merge la toaletă. „Este întotdeauna o idee bună să-ţi goleşti vezica după sex, pentru a împiedica transferul bacteriilor din spate în faţă, din zona anală spre cea vaginală. Mergând la toaletă, toată acea zonă se curăţă, scăzând, astfel, riscul infecţiei”, explică medicul ginecolog.

Întregul proces de spălare pe care-l practici după un act sexual trebuie să fie cât mai simplu posibil. O altă recomandare ar fi ca partenerul tău să facă duş înainte de-a începe partida voastră de sex, pentru a nu-ţi transfera posibile bacterii acumulate în părţile lui intime.

Citește continuarea aici.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: