Partenerul de cuplu îţi este compatibil, atunci când te simţi liberă să fii tu însuţi, iubită şi acceptată pentru ceea ce eşti. Nivelul de intimitate la care reuşim să ajungem în cuplu este un indicator foarte bun al compatibilităţii pe care o avem.


Cu siguranţă o relaţie sexuală satisfăcătoare este la fel de importantă ca valorile comune pe care le aveţi. Intimitatea de acest gen se contruieşte în timp şi se bazează destul de mult pe comunicare. Dorinţa de a explora împreună cu partenerul de viaţă ceea ce vă doriţi, libertatea de a discuta pe aceste teme, precum şi aşteptările similare, vă sunt benefice în cuplu.

O altă intimitate la fel de importantă şi clădită în timp este cea emoţională. Siguranţa că cel de lângă tine te înţelege, te acceptă aşa cum eşti şi că vă puteţi împărtăşi ceea ce ţine de intimitatea personală, sunt factori care apropie cuplul.

Deseori, se pune problema separării cuplurilor care au traversat o infidelitate. Cercetările arată că acele cupluri care supravieţuiesc acestei etape, sunt cele în care există intimitate emoţională, chiar dacă este zdruncinată şi valori comune. Astfel, cei doi împreună, sunt reprezentaţi de mult mai multe decât relaţia sexual şi atât.

 
 
Loading...