Andrei are o prietenă, dar nu au făcut încă dragoste.Ea susţine că e virgină, deşi el se cam îndoieşte. Uite ce sfaturi i-a dat Ioana cititorului nostru.


“Bună, Ioana. Numele meu e Andrei şi am 21 de ani.  Am o relaţie cu o fată cu doi ani mai mică decât mine. Până acum nu am întreţinut relaţii sexuale din cauză că ea e încă virgină. Sau cel puţin aşa susţine. Nu vreau s-o forţez, deşi îmi doresc să facem dragoste, dar nici nu sunt sigur că îmi spune adevărul. Îmi e greu să cred că în ziua de azi o fată de 19 ani mai e virgină. Tu ce mă sfătuieşti?”

Dragă Andrei, e firesc ca, la vârsta ta, să nu înţelegi anumite lucruri. Dar cu timpul, cu cât vei înainta în vârstă, vei acumula mai multă experienţă şi te vei maturiza, vei privi cu totul diferit anumite aspecte legate de relaţia de cuplu. Ai dreptate când spui că în ziua de azi este greu de crezut că o fată de nouăsprezece ani este încă virgină, în condiţiile în care tinerii îşi încep viaţa sexuală mai devreme decât ar trebui fără să conştientizeze, de cele mai multe ori, ceea ce implică cu adevărat acest lucru.

Din scrisoare reiese că ai o relaţie doar de trei luni cu o fată, pe care o placi foarte mult, nu aţi întreţinut relaţii sexuale fiindcă ea e virgină, cel puţin aşa susţine ea, un aspect de care tu nu eşti prea sigur. Întotdeauna, Andrei, când începem o relaţie, plecăm de la premisa că partenerul e corect şi sincer cu noi, firesc până la proba contrarie.

Aşa că te sfătuiesc şi pe tine să ai încredere în iubita ta. Probabil că ea face parte din categoria acelor fete care îşi văd de treabă, sunt serioase, pun preţ mai mult pe şcoală şi carieră.

Poate a avut parte de o educaţie mai severă din partea părinţilor sau este în aşteptarea acelui băiat serios pe care să-l placă sincer şi care să o determine să-şi înceapă viaţa sexuală. Gândeşte-te că voi sunteţi împreună de puţin timp şi poate ea are nevoie de o perioadă mai lungă ca să te cunoască şi să aibă încredere în tine. Eu cred că dacă ea nu ar fi fost virgină, nu ar mai fi prelungit momentul şi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tine. Aşa că, Andrei, ai răbdare să mai treacă timpul, să căpătaţi mai multă încredere unul în celălalt, iar dacă ea va fi pregătită să facă pasul, cu siguranţă va veni ea cu propunerea. Iar dacă spusele legate de virginitate nu se vor confirma, o vei lua ca pe o lecţie de viaţă din care va trebui să înveţi.

 
 
Loading...