Specialiştii sunt de părere că lărgirea vaginului ca urmare a unei vieţi sexuale intense este un simplu mit. Vaginul funcţionează ca un elastic, se întinde şi revine la forma iniţială


Vaginul este un tub care ia forma obiectului cu care se face penetrarea. Atunci când în el nu se află nimic, pereţii vaginali strâng şi se ating între ei. Imediat după sex vaginul revine la această formă.

Dacă faci sex des nu alterezi capacitatea de strângere. De altfel, o viaţă sexuală activă îţi tonifiază muşchii vaginali, pentru că sexul este o formă de exerciţiu. La polul opus, o perioadă îndelungată fără sex nu-ţi îngustează vaginul. Elasticitatea lui variază doar în funcţie de starea de excitare.

Iată când vaginul îşi modifică dimensiunea

Dacă ai născut, dacă ai slăbit prea mult, dacă ai trecut printr-o intervenţie chirurgicală ginecologică sau printr-o schimbare hormonală, atunci există modificări ale dimensiunii vaginului. Cea mai semnificativă schimbare are loc după o naştere, dar este o situaţie temporară, astfel încât în alte situaţii nu ar trebui să îţi faci prea multe probleme, iar pentru tonifierea musculaturii din această zonă, exerciţiile Kegel sunt suficiente şi capabile să facă adevărate minuni.


 

 
 
Loading...