Respectul faţă de celălalt este crucial într-o relaţie. Oricine se pricepe să îi ofere o definiție, dar puțini știu cum să îl aplice în mod concret în viețile lor. În principiu, cu toții vrem să fim respectați, dar uităm să ne comportăm în același fel cu cel de lângă noi.


Când vorbim despre respect ne gândim la limbaj, gesturi, atitudine. Se mai întâmplă să ne enervăm şi să scoatem pe gură ceva ce nu ne place, dar nu trebuie să facem din asta un obicei. Lipsa de respect se adânceşte pornind uneori de la lucruri mărunte.

Nu trebuie să existe momente în care să ne atacăm sau să ne criticăm partenerul nefondat, mai ales în prezenţa altor persoane. De asemenea, se mai aplică o regulă nescrisă, să nu împărtăşim unor străini lucruri pe care cel de lângă noi încă nu le cunoaşte.Trebuie să ne respectăm partenerii de viaţă atât în interiorul cât şi în afara relaţiei noastre şi să nu îi punem vreodată în ipostaze delicate, să nu îi sfidăm sau să îi tratăm cu dispreţ.

Atunci când unul dintre parteneri îşi pierde respectul faţă de cealaltă persoană, atunci nici celălalt nu va mai avea motive să îşi respecte jumătatea. De ce? Respectul faţă de persoana de lângă tine înseamnă respect faţă de persoana ta.

 
 
Loading...