Orgasmul reprezintă pentru bărbaţi punctul culminant al plăcerii sexuale şi în acelaşi timp sentimentul de eliberare provocat de ejaculare, acesta având loc de obicei fie în timpul, fie la sfârşitul orgasmului. Această senzaţie intensă foarte plăcută atât din punct de vedere fizic cât şi mental survine în timpul raportului sexual, al masturbării sau câteodată chiar în mod inopinant, în timpul somnului.


Orgasmul bărbaţilor este un subiect de maxim interes pentru reprezentantele sexului frumos, deşi la prima vedere lucrurile par că sunt foarte simple şi că nu ar avea nevoie de nicio completare. Şi totuşi, lucrurile sunt ceva mai complexe, iar pe seama orgasmului masculin se pot scrie foarte multe lucruri. Iată ce ar trebui să aflaţi despre orgasmul masculin.

De cele mai multe ori, ejacularea este confundată cu senzaţia puternică şi înălţătoare, tipică pentru un climax, dar de fapt sunt două situaţii diferite, care se petrec aproximativ în acelaşi timp. Când un bărbat este stimulat atât mental, cât şi fizic, creierul primeşte aceste informaţii sub forma unor semnale, ceea ce duce la dilatarea vaselor de sânge şi la vascularizarea puternică a zonei intime, adică la producerea erecţiei.

În cele mai multe situaţii, orgasmul unui bărbat vine odată cu ejacularea, însă în cazul celor care s-au specializat pe amânarea ejaculării, cum sunt experţii în sexul tantric, orgasmul poate veni fără eliminarea fluidului seminal.

Un orgasm masculin nu ţine mai mult de 20 de secunde, timp în care penisul  bărbatului are parte de 5 până la 15 contracţii puternice. Sigur că există şi situaţii în care unii bărbaţi pot suferi de ejaculare precoce sau ejaculare întârziată, din cauza unor aspecte ce ţin de domeniul psihologic, însă ele pot fi remediate, de cele mai multe ori.
 

Loading...