Scăderea libidoului este o problemă cu care se poate confrunta orice bărbat la un moment dat. Însă alegerile pe care le faci în privința stilului tău de viață sunt cele care te pot ajuta să ai un apetit sexual sănătos, pe termen lung. Iată câteva măsuri pe care le poţi lua pentru a prevenii scăderea dorinţei intime.


Renunță la fumat și nu abuza de alcool, pentru a elimina efectul nociv pe care aceste substanțe le pot avea asupra sistemului tău reproductiv. De asemenea, este fundamental să reduci pe cât de mult poți stresul din viața ta. Oricât de importantă este cariera ta, un job prea solicitant va avea un impact negativ asupra intimității tale și, în general, asupra sănătății organismului tău. Încearcă să găsești un echilibru între viața profesională și cea personală și dedică măcar câteva ore pe săptămână activităților fizice.

Nu în ultimul rând, orice probleme ai avea cu libidoul, poți trece peste ele împreună cu partenera. Dacă relația voastră se bazează pe iubire și încredere, atunci comunicarea ar trebui să fie pe primul plan.

Nu te lăsa descumpănit de câteva nereușite în dormitor. Vorbește deschis despre asta și, dacă simți nevoia, încearcă să „condimentezi” puțin actul sexual: mai mult preludiu, poziții noi, jucării erotice sau orice îţi stârneşte dorinţa atât ţie cât şi partenerei.

Loading...