Nu există sex de calitate fără libido, aşa cum nu există iubire adevărată fără sacrificii importante. Numeroase persoane suferă de libido scăzut, motiv pentru care nu se pot bucura de sex, aşa cum ar trebui.


Pierderea libidoului nu este o problemă care să fie luată ca atare şi acceptată. O viaţă sexuală împlinită este foarte importantă pentru bunăstarea fizică şi psihică, de aceea specialiştii recomandă aplicarea mai multor metode care ajută la creşterea apetitului sexual, indiferent de vârstă.

Folosirea lubrifiantului

Insatisfacţia sexuală şi ostilitatea faţă de actul intim provin deseori din disconfortul resimţit din cauza uscăciunii vaginale. Din acest motiv, lubrifiantul poate fi deseori soluţia unui contact intim plăcut.

Mişcarea

Activitatea fizică regulată stimulează producţia de endorfine, numite şi hormonii fericirii. Aceste substanţe secretate de creier nu doar ajută la instalarea dispoziţiei potrivite pentru a face dragoste, ci creşte şi nivelul încrederii în sine. Exerciţiile Kegel ajută la intensificarea plăcerii sexuale şi la creşterea libidoului.

Comunicarea

Stimularea mentală este foarte importantă pentru o viaţă intimă împlinită, în care apetitul sexual nu este niciodată o problemă. Comunicarea deschisă cu partenerul ajută la cunoaşterea nevoilor reciproce şi la excitaţia suplimentară la nivel psihologic.

Afrodisiacele

Chiar dacă nu s-a dovedit ştinţific eficienţa lor, afrodisiacele pot fi stimulente sexuale utile. Vinul roşu, stridiile, ciocolata neagră, vanilia, scorţişoara, ţelina, caviarul, ghimbirul, şofranul, migdalele, ardeiul iute sunt alimente asociate cu îmbunătăţirea dorinţei sexuale.

-

 

 
 
Loading...