Se spune că dragostea e oarbă. Într-o relaţie în care s-au investit multe sentimente, cel minţit va suferi o mare decepţie din cauza nivelului mare de încredere acordat partenerului de cuplu, simţindu-se trădat.


Deseori, o minciună nu ascunde un adevăr ce l-ar irita pe partener, ci un adevăr ce ar distruge relaţia. E vorba de minciunile care ascund o faptă comisă sau o trădare.

O minciună gravă, dar şi o serie de minciuni mai mici care ascund diverse fapte faţă de partener va distruge încrederea partenerului minţit. Odată ce va afla că adevărul i-a fost ascuns atât de bine, acesta nu va mai avea încredere în mincinos. Se va întreba mereu câte din ceea ce spune partenerul său sunt minciuni sau de câte ori a fost minţit până atunci. Încrederea va putea fi recâştigată greu, odată cu trecerea timpului. Însă orice altă minciună descoperită va distruge complet încrederea şi relaţia.

De asemenea, în relaţia de cuplu poate avea loc o trezire brutală produsă de descoperirea unor secrete urâte, care au deseori prostul obicei de a ieşi la iveală. Din nefericire, victimele minciunilor adoptă adesea o atitudine greşită faţă de cel care amăgeşte, emoţionându-se şi în cele din urmă iertându-şi partenerul. Dar, cum mai poţi forma un cuplu fericit cu o persoană care ştii că te minte tot timpul.

Loading...