Se spune despre bărbaţi că nu au emoţii, că fac sex mecanic, că nu se gândesc la prea multe lucruri și nici nu le pasă de partenerele lor. Aceasta este imaginea conturată de miturile care s-au perpetuat de-a lungul timpului și pe care studiile științifice le pun sub semnul întrebării.


Mitul conform căruia reprezentanţii sexului puternic nu au nevoie de preludiu este fals, iar studiile au scos în evidenţă faptul că bărbații, la fel ca și femeile, simt nevoia de a petrece mai mult timp dedicat preludiului.

Preludiul oferă fiecărui partener timpul necesar de a se pregăti pentru activitatea sexuală. Este important pentru ambii parteneri, deoarece ajută la menținerea intimității fizice și emoționale.

De asemenea, există studii care au concluzionat că nu există o durată de timp ideală când vine vorba de preludiu, totul depinde de cuplu, de moment, de starea de spirit. Cu alte cuvinte, totul se reduce la comunicare, la a discuta cu partenerul despre ceea ce vrei. Preludiul are scop fizic, dar și scop emoțional.

Loading...
Citeste tot despre: