Să spunem că nu este atât de grav dacă ai făcut-o la un moment dat din plictiseală sau din dorința de a nu-i răni orgoliul partenerului de viață. Însă, o dată ce vei face o obișnuință din a mima orgasmul, nu te vei mai putea opri atât de ușor. Iar un astfel de comportament va duce, în timp, la apariția unor frustrări și la o viață sexuală nesatisfăcătoare.


De-a lungul timpului, s-a constatat că femeilor le pasă mai mult de plăcerea bărbatului decât de a lor. În special fameile tinere, la începutul descoperirii propriei sexualități și a vieții sexuale declară acest lucru. Pe de altă parte, și femeile în relații stabile, în mare parte repetă același scenariu. Plăcerea bărbatului este mai importantă. Orgoliul lui.

Iar asta le inhibă propriile dorințe și acțiunile pe care le pot face pentru a-și stimula propriul orgasm. Mai ales dacă asta ar implica masturbarea. Pentru că, nu-i așa, ce ne facem cu orgoliul bărbatului? Problema este că multe astfel de convingeri sunt greșite și nu pot fi rezolvate fără o comunicare sănătoasă și deschisă între doi parteneri.

Iar femeile vor continua să mimeze orgasmul atât pentru a-și satisface partenerul, cât și pentru a se asigura că păstrează relația în care se află. Ori, nu este mai simplu, măcar ocazional, să ajungă să și aibă orgasm?

Loading...