Îmbină perfect plăcerea cu sănătatea şi, nu de puţine ori, vieţii sexuale armonioase i se mai spune medicament, fără efecte adverse. Totul este să elimini eventualele probleme de sănătate, cum ar fi disfuncţiile erectile, afecţiunile ginecologice şi să te bucuri de iubire.


Care sunt beneficiile activităţii sexuale regulate? Cel mai important beneficiu care îl are o viaţă împlinitoare din punct de vedere sexual este fericire. Este cunoscut de zeci de ani faptul că există o legătură între starea de fericire şi o viaţă amoroasă regulată şi împlinitoare. Amorul împlinitor îndelungat şi regulat ne face mai fericiţi.

Alungă stresul şi întăreşte imunitatea

Un alt beneficiu major al unei activităţii amoroase regulate şi împlinitoare este sănătatea psihică, emoţională şi fizică. Primul studiu care a corelat activitatea sexuală regulată cu scăderea nivelului de anxietate datează din anul 1958.

Libidoul este definit ca dorinţa permanentă de satisfacere a instinctelor sexuale, poftă, apetit etc. Dorinţa sexuală reprezintă exprimarea firească a interesului sexual al unui om. În psihologie, libidoul este definit ca: tendinţa, dorinţa ascunsă, energia instinctivă sau dobândită, izvorând din inconştient şi acţionând asupra conştiinţei şi a comportmanentului, ca o pulsiune sau imbold. Freud spunea că: „libidoul este forţa cu care se manifestă instinctul sexual‟. C.G. Jung a extins această definiţie, considerând că libidoul este energia liberă creativă sau psihică, pe care un individ o consumă în scopul dezvoltării personale sau individualizării.

Sexologul Daniela Bența spune că: „Femeia are o predispoziţie naturală de a trăi orgasme multiple‟. Citește aici despre harta zonelor erogene la bărbați și la femei, despre exercițiile Kegel, despre libido și orgasm în acest interviu.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: