Multe femei suferă dureri în timpul actului sexual la un moment dat în viața lor, inclusiv în sarcină, după naștere și foarte des la menopauză. Durerea poate apărea înainte de actul sexual, precum și în timpul sau imediat după penetrare.


Durerea în timpul partidelor de amor poate avea un efect emoţional distructiv asupra relaţiei de cuplu. Iar cu timpul, unele cupluri chiar ajung să se despartă din această cauză. Atunci când sexul îţi provoacă durere, nicidecum plăcere, trebuie să identifici cauza, pentru a înlătura de tot efectul. În articolul de mai jos, aflaţi motivul pentru care unele femei simt durere în timpul sexului.

Stimularea slabă poate fi o cauză a durerii în timpul sexului

Atunci când o femeie se excită, labiile, clitorisul şi vaginul se umflă şi lubrifierea naturală se produce în interiorul vaginului, iar acest proces ajută la protejarea femeii de durere în timpul actului sexual. Fără aceste mecanisme de protecţie naturală, ţesutul vaginal ar putea fi uscat şi fragil, frecarea ar putea fi incomodă sau s-ar produce chiar ruperea.

Pentru a nu ajunge în această situaţie, ar trebui să aveti un preludiu mai lung, datorită căruia vaginul sa fie mai bine lubrifiat. Disconfortul resimțit în timpul sexului poate fi redus prin întârzierea pătrunderii până la atingerea nivelului adecvat de excitare și astfel se realizează lubrifierea.. Unele cupluri aleg să folosească lubrifiant pentru a hidrata vaginul.
Din nefericire, multe femei se lovesc de aceste dureri în timpul sexului, dar strâng din dinţi şi merg mai departe, iar asta accentueză ciclul durerii. Dacă vă confruntaţi cu o astfel de situaţie, mergeţi la un ginecolog care poate diagnostica cauzele durerii sexuale. Tratamentul se bazează pe luarea măsurilor adecvate în funcție de tipul de cauză și vizează reducerea sau eliminarea simptomelor.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: