Părinţii ar trebui să fie primii şi principalii educatori sexuali ai copiilor lor. Este important ca ei să furnizeze informaţii complete referitoare la educaţia şi sănătatea sexuală. Atunci când părinţii evită să vorbească cu copiii despre sexualitate le transmit mesajul că acest subiect este unul tabu.


Într-adevăr, pentru nici un părinte nu este ușor să vorbească despre sex cu copiii și în special cu fetele care sunt mai sensibile din fire. Însă, oricât de mult ai amâna momentul, va veni o zi când va trebui ca părinte să abordezi acest subiect delicat.

Din cauza faptului că, în zilele noastre, sexul este încă un subiect tabu, unii părinţi se tem să atingă această temă, crezând că atitudinea asta este cea mai bună soluţie pentru ca fiica lor să nu îşi înceapă viaţa sexuală prea devreme. Însă, tocmai această lipsă de comunicare duce la începerea prematură a vieţii sexuale, din curiozitate, prea multe informaţii cu tentă sexuală din partea mass-mediei sau prea puţină înformaţie legată de implicaţiile acestui act.

Dacă vorbești cu copilul tău despre sexualitate, va încerca să experimenteze?

Este doar un mit. Copiii care sunt bine informaţi vorbesc confortabil despre sexualitate cu părinţii lor şi sunt mai puţin predispuşi în a avea relaţii sexuale premature. Informaţiile corespunzătoare nu conduc la un comportament inadecvat, ci lipsa acestora.

Prima relaţie sexuală trebuie să fie un moment unic, nu unul pe care să îl trăieşti cu sentimentul de vină sau frică

Dacă eşti hotărâtă să îţi începi activitatea intimă şi vrei să afli mai multe informaţii sau pur şi simplu vrei să ai parte de sprijin din partea părinţilor, nu te feri de o conversaţie legată de acest subiect. Prima relaţie sexuală trebuie să fie un moment de neuitat, nicidecum unul pe care să îl trăieşti cu sentimentul de vină sau frică.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: