Nu există film romantic în care protagonista să nu se bucure de o experiență sexuală incredibilă. În realitate, această ficțiune nu se găsește și în așternuturile noastre. Specialiștii spun că dorința sexuală este strâns legată de partea mentală: te gândești la sex, îți creezi propriul scenariu, te simți atrăgătoare și plină de sex-appeal.


Dorința este esențială dacă vrei să experimentezi senzații nebănuite alături de pertener. Dispoziția sexuală este, din punct de vedere biologic, ceva absolut normal și firesc. Așa cum este și pofta de mâncare. Problemele intervin atunci când nu există niciun fel de chemare în acest sens.

Desigur fiecare femeie a simțit la un moment dat că dorința sexuală nu se află printre punctele ei forte, dar acest lucru poate fi rezultatul unor factori precum stresul, boala, o sarcină, sau orice fel de probleme ce pot apărea în relația de cuplu. Dacă relația cu partenerul funcționează perfect, iar starea sănătății este absolut normală, și cu toate acestea nu ai chef să faci sex, iată de ce se întâmplă acest lucru:

  • Nu ai suficientă încredere în tine. Ești timorată, inhibată, temătoare, nu-ți asumi riscuri și nu ieși din zona de confort.
  • Nu ai suficientă grijă de tine. Nimic nu inhibă mai mult libidoul unei femei ca lipsa somnului, dietele drastice sau stilul de viață sedentar.
  • Iei anumite medicamente care au ca efect secundar scăderea libidoului. Unele dintre ele sunt pilulele anticoncepționale. Vorbește cu medicul tău despre această chestiune.
 
 
Loading...