Motivele pentru care se ajunge la infidelitate depind foarte mult de fiecare individ în parte. În general, motivele au legătură cu propria stimă de sine, aşa că bărbatul înşală pentru a o compensa, cu relaţia de cuplu sau cu mediul.


Un bărbat care nu reuşeşte să îşi manifeste masculinitatea în cadrul cuplului, va căuta în afara lui o femeie care să îl pună în valoare. Sau un bărbat poate ajunge să înşele atunci când s-a săturat de relaţie sau de parteneră. Poate avea senzaţia că nu mai este susţinut, că totul este executat formal, iar nimic din ce face acum nu mai are legătură cu modul în care se comportau unul cu celălalt la început. Atunci încearcă să găsească în altă parte ceea ce simte că nu mai are acasă. Sau poate apărea ispita iar, de multe ori, bărbatul nu îşi poate înfrâna dorinţele. Mai ales dacă ispita face pe seducătoarea şi îi dă de înţeles acestuia că este disponibilă.

De cele mai multe ori, partenera de viaţă alege să nu spună nimic, astfel încearcă să protejeze relaţia sau speră că bărbatul îşi va reveni. Uneori îi este greu să creadă că ceea ce aude sau vede este adevărat. Ea constată cu stupoare că cealaltă femeie nu este nici mai frumoasă, nici mai deşteaptă. Dar, alături de aceasta bărbatul simte că poate oferi protecţie, siguranţă, dragoste, o relaţie în care se simte valorizat.

 

 

 
 
Loading...