Deşi este căsătorită doar de trei ani, o tânără a ajuns într-un mare impas în mariaj: nu mai are chef să facă amor cu soţul ei.


 mă numesc Cătălina şi sunt din Bucureşti. Sunt căsătorită de trei ani şi am un băieţel de 1 an. Totul era minunat între mine şi soţul meu, dar de câteva luni ne certăm întruna, fiindcă el vrea să facem dragoste, iar eu nu mai am chef. Am încercat să-i fac pe plac, dar mă simt groaznic. Spune-mi, te rog, de ce nu mai am chef să fac sex cu soţul meu, cu toate că îl iubesc foarte mult? Şi ce aş putea face să nu-mi pierd soţul?”

Dragă Cătălina, îţi mărturisesc că, de-a lungul timpului, am primit foarte multe scrisori pe adresa redacţiei de la femei măritate care îmi spuneau că nu mai au chef să facă sex în special după ce deveneau mame. De cele mai multe ori, femeile refuză să mai facă dragoste cu partenerul de viaţă atunci când sunt supărate pe el sau dezamăgite. De asemenea, munca sau alte activităţi cotidiene pot fi motive pentru care femeile sunt stresate şi nu mai au starea necesară pentru a mai face amor.

După cum ai constatat, conflictele în familia ta au început din momentul în care tu nu ai mai vrut să faci sex cu soţul tău. Trebuie să conştientizezi că o căsnicie pe termen lung înseamnă şi o viaţă sexuală satisfăcătoare. De cele mai multe ori, o partidă de sex poate fi cheia rezolvării situaţiilor conflictuale dintr-o relaţie.

O greşeală majoră pe care o fac femeile după ce devin mame este aceea că uită să mai fie şi iubite pentru soţii lor. Sfatul meu e să ai o discuţie cu soţul tău şi să-i spui motivele reale pentru care tu nu mai ai chef să întreţii relaţii intime şi să încercaţi să găsiţi o rezolvare. Dacă îl mai iubeşti, aşa cum susţii, înseamnă că problema e în altă parte. Poate copilul te solicită foarte mult în ultima vreme şi acest lucru îţi afectează dorinţa de a mai face sex. Sau poate el nu mai face anumite gesturi care să te excite. Oricare ar fi răspunsul, dacă vrei să-ţi salvezi căsnicia, ai grijă! Refuzul tău îl poate face să înţeleagă că nu îl mai iubeşti, iar cu timpul să caute ceea ce îi lipseşte în altă parte.

Încă ceva, Cătălina: comunicarea este foarte importantă într-o relaţie, indiferent de natura ei. Nu uita asta şi depune toate eforturile necesare ca să excelaţi la acest capitol. În familie apar, la un moment dat, şi situaţii mai puţin plăcute pe care trebuie să ştim cum să le gestionăm, iar dacă vom comunica şi vom fi sinceri unul cu celălalt, problemele se pot rezolva în timp util.

 

 
 
Loading...