Ai avut vreodată impresia că îți iubești partenerul mai mult decât acesta te iubește pe tine? Această situație nu este neobișnuită și nu ar trebui să te îngrijoreze. Unii se consideră norocoși să aibă alături o persoană pe care o iubesc și căreia îi pot dărui tot ce au mai bun. Însă deseori competitivitatea care ne înconjoară pătrunde și în această latură a vieții noastre. Trebuie să ținem cont de faptul că dragostea nu este o competiție.


O problemă frecventă într-o relație de cuplu apare când unul dintre parteneri începe să se îndoiască de dragostea celuilalt. Dacă devii obsedată de acest aspect, riști să începi să observi „dovezi ale lipsei de iubire” care, de fapt, există doar în imaginația ta.

Așadar, este important să nu te gândești excesiv la asta. Acceptând situația, îți vei putea accepta și partenerul. Nu uita, iubești atât calitățile, cât și defectele acestuia. Ambele sunt părți esențiale care îl definesc.

Dacă îți este greu să depășești aceste gânduri, analizează-ți relația dintr-un alt punct de vedere. Gândește-te la relațiile tale din trecut, la ce ar fi putut să se întâmple. Chiar ești convinsă că tu vei fi mereu cea care oferă mai mult? Cu siguranță răspunsul la această întrebare este „nu”.

 

Loading...