Te-ai întrebat vreodată care este cea mai importantă calitate într-o relație de cuplu? Unii spun că este sinceritatea. Se pare că o relație nu poate funcționa armonios dacă nu este bazată în primul rând pe sinceritate.


Sinceritatea este un element esenţial într-o relaţie şi împărtăşirea reciprocă a trăirilor profunde duce la consolidarea ei şi aduce satisfacţie în cuplu. Spune-i partenerului ceea ce gândeşti şi ce simţi, ceea ce îţi doreşti, fără însă a-l răni, ţinând seama de emoţiile lui, respectându-i opiniile şi alegerile.

Fii sinceră şi cu tine însăţi

A fi autentică într-un cuplu are efecte pozitive nu numai asupra relaţiei, ci si asupra ta. Priveşte sinceritatea şi dintr-o altă perspectivă: fii sinceră şi cu tine însăţi şi, astfel, eliminând măştile, seninătatea poate fi mult mai uşor de atins pentru tine. Dacă sunt momente în care eşti cuprinsă de emoţii puternice precum furie, vinovăţie sau panică, nu nega existenţa acestora, ci priveşte-le ca pe un semnal de alarmă.

Fii atentă la ceea ce a declanşat aceaste emoţii şi vezi ce ai putea face pentru a le scădea intensitatea. Noi suntem persoanele responsabile pentru emoţiile noastre!

 

 

 

Loading...
Citeste tot despre: