Testosteronul este un component important în creşterea apetitului sexual atât la femei cât şi la bărbaţi. Somnul creşte nivelul acestuia din corp, în timp ce lipsa sa duce la reducerea libidoului şi la disfuncţii sexuale. De aceea, persoanele care nu dorm suficient au o dorinţă sexuală scăzută şi nu au destulă energie pentru a se mai bucura de plăcerile vieţii în cuplu.


Studiile realizate la Universitatea Stanford arată că oboseala ne face să ne pierdem cheful de sex şi că asociată cu tensiunea, duce la disfuncţii sexuale. Mai precis, persoanele foarte obosite şi tensionate vor avea o senzaţie de axietate greu de depăşit.

Peste șapte ore de somn vă aduc cu siguranţă zâmbetul pe faţă, reduc tensiunea, sentimentele de angoasă, stresul, starea de nervozitate şi de iritabilitate. Trebuie să mai aveţi în vedere că somnul stimulează libidoul şi diminuează din afecţiunile vizuale. Lipsa lui ridică nivelul cortizolului, hormonul stresului. În plus, orele de somn insuficiente reduc testosteronul.

Loading...