Dacă vrei ca relaţia în care eşti implicat să funcţioneze trebuie să şi oferi, nu numai să primeşti. Problemele apar în momentul în care unul dintre parteneri simte că primeşte prea puţin în schimbul a ceea ce face pentru consoarta sa, iar această inechitate va afecta mai devreme sau mai târziu relaţia.


Atunci când unul dintre parteneri începe să resimtă faptul că oferă foarte mult şi primeşte prea puţin în schimb, este clar că unul dintre ei ignoră faptul că perechea sa are anumite nevoi. Dragostea nu rezolvă orice problemă, lucru pe care adesea cei implicaţi într-o relaţie au tendinţa să-l uite. Bineînţeles, cea mai sensibilă perioadă în ceea ce priveşte disponibilitatea de a face compromisuri este cea în care partenerii decid să locuiască împreună.

În acelaşi timp, oamenii nu pot avea aceleaşi aşteptări de la viaţă doar pentru că se iubesc. Tocmai, de aceea, atunci când în viaţa de cuplu intervin momente cheie, în care unul dintre parteneri trebuie să ia o decizie radicală, este esenţial ca aceştia să discute sincer orice nemulţumire şi să fie deschişi la compromisuri.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: