Părerea despre propriul corp este foarte importantă. Te simţi mai atrăgătoare dacă îţi place cum arăţi. Dacă te simţi bine cu tine, ai şi o stare de spirit mai bună. E dificil să te simţi sexy dacă nu îţi apreciezi propriul corp. Ruşinea, senzaţia că sunteţi prea slab sau prea gras, chiar dacă nu este aşa, sunt sentimente care scad şi dorinţa sexuală.


Un rol important asupra vieţii sexuale şi a calităţii acesteia îl are imaginea propriului corp. Felul în care o femeie se simte în corpul ei îi influenţează dorinţa de a face dragoste şi satisfacţia sexuală. Sentimentele de vinovăţie, de insecuritate, gândurile negative despre cum arată, ideea că ar trebui să arate ca un fotomodel pot determina femeile să renunţe la a-şi mai dori să aibă o viaţă sexuală activă. Cercetările au arătat că doamnele mai plinuţe sunt tentate mai mult decât bărbaţii să evite raporturile sexuale. Mai mult, acestea spun că nu se simt atractive şi evită să fie văzute dezbrăcate.

Ce poţi face pentru a te simţi cât mai bine în pielea ta?

E de preferat să te concentrezi asupra acelor părţi ale corupului tău care îţi plac cel mai mult şi să nu te gândeşti la acele părţi care te nemulţumesc. O altă sugestie este practicarea unui sport sau a unor exerciţii fizice zilnice, activităţi care te vor ajuta să te împrieteneşti cu corpul tău şi să îl iubeşti mai mult.

 

Loading...