Atunci când un bărbat este stresat, deprimat sau are o problemă simte nevoia să se retragă în carapacea lui de unul singur pentru a depăşi situaţiile dificile. Partenerele de viaţă ştiu acest lucru, dar cumva le este foarte greu să accepte acestă situaţie.


Când femeile au o problemă simt imediat nevoia să vorbească despre asta, pe când bărbaţii sunt complet invers. Au nevoie să se distanțeze și să petreacă timp pe cont propriu pentru a-și aduna gândurile și pentru a ajunge la propriile lor concluzii.

Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci în acest caz este să nu-i acorzi spațiu. Aşadar, dacă va dori să iasă din carapacea lui și să-ți ceară sfatul, o va face. Dacă într-adevăr îți cere sfatul, încearcă să îl asculți cu atenție și nu-ți transforma răspunsul într-o prelegere prin care să-l convingi de opiniile tale și să încerci să-i rezolvi problemele.

Dacă insiști și încerci să-l faci să-ți vorbească despre problemele sale atunci când nu este momentul potrivit, se va depărta și mai mult. Astfel, veți fi amândoi blocați într-un cerc vicios: tu insiști cât mai mult, el se distanțează, tu insiști și mai mult pentru că acum te simți panicată că s-a distanțat și așa mai departe până când el se va distanța de tine complet.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: