Punctul G, numit şi punctul Grafenberg după numele ginecologului german doctor Ernest Grafenberg care în anul 1944 a afirmat că l-ar fi descoperit, este o zonă erogenă feminină.


Se spune că, în urma stimulării, punctul G produce niveluri ridicate de excitare sexuală şi orgasme feminine incredibile, ajungând până la ejaculare. Se consideră că punctul G se găseşte în spatele osului pubian ce înconjoară uretra, fiind accesibil prin peretele anterior(frontal) al vaginului. Punctul G este asemuit uneori cu un clitoris auxiliar şi se consideră că stimularea sa optimă se face prin masarea profundă a muntelui lui Venus sau prin utilizarea unui instrument de masaj feminin special conceput pentru a ajunge înapoia osului pubian.

„Punctul A” ( sau „zona erogenă fornix anterior”) este o zonă recent descoperită de ţesut sensibil în punctul cel mai adânc al peretelui frontal al vaginului, între colul uterin şi vezica urinară. Stimularea sa directă poate produce multiple şi delicioase contracţii de orgasm.

„Punctul U” (sau glandele lui Skene) este o zonă mică de ţesut sensibil erectil aflată pe peretele frontal al vaginului, în jurul extremităţii inferioare a uretrei. Numit uneori "prostata feminină", este însă mai puţin cunoscut decât clitorisul: potenţialul său erotic a fost recent investigat de cercetătorii medicali americani. Ei au descopert că dacă zona aceasta este masată cu blândeţe, cu degetul, limba sau vârful penisului, poate produce un răspuns neaşteptat de intens. Unii sunt chiar de părere că ejacularea feminină este asociată cu glandele lui Skene!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: