Nu este nimic anormal ca un bărbat să aibă penisul curbat. Dacă ai observat că şi partenerul tău de viaţă are penisul curbat nu ar trebui neapărat să te îngrijoreze, pentru că, după cum spun specialiiştii în domeniu, chiar există anumite avantaje pe care le conferă această formă a lui. Un penis curbat poate fi motiv de îngrijorare doar atunci când este curbat destul de mult sau când creează disconfort în timpul actului sexual.


Dacă luăm în calcul avantajele, un bărbat care are penisul curbat ar putea să profite de forma organului lui pentru a-şi satisface iubita. Se pare că în această situație este mult mai ușor să stimulezi punctul G al partenerei. Mai sunt şi câteva poziții sexuale pe care un bărbat cu penisul curbat le-ar putea pune în practică. De exemplu, poziția „doggy-style” (pe la spate) este printre cele mai recomandate.

Există o situaţie când penisul curbat ar trebui să pună pe gânduri bărbaţii. Dacă curbarea organului genital este anormală şi chinuitoare atunci e posibil să suferi de boala Peyronie. Aceasta se manifestă prin curbarea neobișnuită a penisului în timpul erecției din cauza  dezvoltării unei cicatrici a țesutului erectil. Cei care suferă de această boală pot resimți dureri în timpul actului sexual deoarece dezvoltarea cicatricii împiedică îndreptarea penisului în timpul erecției. Sunt situații în care curbarea penisului este atât de mare încât face imposibilă penetrarea. Curbarea excesivă poate crea probleme de ejaculare.

Dar toate aceste lucruri pot fi rezolvate în urma tratamentului care poate include, în funcţie de gravitatea situaţiei, administrarea orală a unor medicamente, injecţii ori intervenţii chirurgicale.

 
 
Loading...