Pierderea dorinţei sexuale reprezintă una dintre problemele comune care afectează viaţa de cuplu şi care poate deteriora stima de sine. Această disfuncţie sexuală poate interveni în orice moment în viaţa unei persoane şi poate crea un disconfort emoţional. În această situaţie, apropierea emoţională este extrem de importantă în construirea dorinţei sexuale, în mod special la femei.


Cauzele emoţionale ale unui libido scăzut

Lipsa unei varietăţi pe plan sexual duce la rutină şi, implicit, la scăderea libidoului. Din plictiseală unele persoane aleg să caute în altă parte acel fior. Alteori alegem să rămânem fidele partenerului de cuplu, chiar dacă acesta nu ne satisface aşa cum ne dorim. Iar cei mai mulţi aleg să se masturbeze în faţa unui film porno decât să facă sex cu partenerul de viaţă.

Problemele de cuplu afectează foarte mult dorinţa sexuală. În general, lipsa unei comunicări duce la o lipsă a poftei de a face sex. Dorinţa de a stabili o conexiune intimă cu partenerul nu mai există. Resentimentele şi frustrările neexprimate pot duce la o îndepărtare inclusiv în plan sexual faţă de partener.

Grijile din viaţa de cuplu, iarăşi, cauzează o scădere a libidoului. Lipsa de încredere în celălalt sau de afecţiune şi ostilitatea sunt motive suficiente pentru pierderea dorintei de a face sex.
 

 

 
 
Loading...