Pe măsură ce sunt de mai mult timp împreună, partenerii de cuplu tind să se plafoneze în ceea ce priveşte relaţia intimă. Deşi ar fi uşor de crezut că odată cu trecerea timpului şi a creşterii încrederii reciproce, un cuplu devine mai relaxat şi mai receptiv la nou, se pare că lucrurile nu stau chiar aşa.


Plafonarea şi rutina sunt duşmanii cei mai de temut ai relaţiilor de lungă durată. Secretul este de a diversifica tehnicile sexuale şi de a mări receptivitatea vizavi de tot ceea ce este nou. Cele mai multe persoane care sunt implicate în astfel de relaţii au senzaţia că nu se poate mai bine decât este deja, astfel că se opun schimbărilor.

Fanteziile sexuale sunt nişte noţiuni care pot speria la un moment dat, ducând cu gândul la perversiuni. Cheia constă în a încerca lucruri mici la început, în sensul că dacă femeia este obişnuită să fie pasivă, şi să aştepte ca bărbatul să facă primul pas, ar fi uimită să vadă ce efect va avea schimbarea de roluri.

Încercarea de a îmbunătăţii viaţa sexuală nu este uşoară, şi implică destul de multe sacrificii. Numai păstrarea interesului pentru partener este un aspect care poate pune probleme, mai ales în cazul relaţiilor de lungă durată.

 
 
Loading...