De foarte multe ori se întâmplă ca doi prieteni foarte buni să se îndrăgostească şi să devină un cuplu. În acelaşi timp, sunt toate şansele ca doi foşti iubiţi să rămână în relaţii foarte bune după ce au decis să meargă pe drumuri separate. Dacă ai fost pusă şi tu în această situaţie, înseamnă că îţi este cunoscut sentimentul iniţial de confuzie, care ia naştere în primele momente ale relaţiei, indiferent de tipul ei.


Specialiştii în relaţiile de cuplu au descoperit că emoţiile care se nasc între doi parteneri implicaţi într-o relaţie de iubire nu diferă foarte mult de cele existente între doi prieteni foarte buni. Este vorba de loialitate şi empatie, dar şi de capacitatea de a face compromisuri.

Aşadar, atunci când vorbim despre relaţia de dragoste transformată în prietenie, aceasta este o stare de lucruri care, odată instalată, îi poate face pe foştii parteneri să apeleze cu încredere unul la celălalt, atunci când au nevoie de sprijin moral. Acest fapt se bazează pe cunoaşterea reciprocă a personalităţii fiecăruia şi pe posibilitatea de a-l înţelege pe celălalt, fără a trage cocluzii pripite. Subiectivitatea în ceea ce îl priveşte pe fostul partener va dispărea, lăsând loc unei obiectivităţi combinate cu empatia.

Dacă ai fost şi tu pusă în situaţia de a trece de la dragoste la prietenie sau invers, înseamnă că ai capacitatea de a-l susţine pe cel drag ţie, indiferent de situaţie sau de statutul relaţiei voastre.

 

Loading...