Principalii factori responsabili pentru o relație de cuplu fericită sunt dragostea, comunicarea, încrederea, înțelegerea și prietenia.


O relaţie fericită e una în care cei doi parteneri de viaţă se simt bine unul cu celălalt, cooperează în atingerea unor scopuri şi evoluează împreună. Cei care au o relaţie fericită fac activităţi plăcute împreună, comunică constructiv, răspund pozitiv la comportamentele celorlalţi, se percep unul pe altul într-un mod pozitiv, iau decizii împreună şi se simt apropiaţi emoţional şi intim. O relaţie fericită contribuie la dezvoltarea, maturizarea şi evoluţia profesională a fiecăruia şi la o stare de bine fizic şi emoţional.

Fiecare cuplu întâmpină la un moment dat probleme, fie legate de relaţie fie individuale. Calitatea unui cuplu este dată de capacitatea partenerilor de a-şi oferi suport în momentele dificile, de a conştientiza că în faţa unei dificultăţi sunt parteneri şi nu adversari. Felul în care cuplul se adaptează sau reacţionează la problemele normale care apar pe parcursul vieţii poate duce la dezvoltarea sau deteriorarea relaţiei.

Evident că nu există o relaţie perfectă în care totul să funcţioneze perfect, dar cu puţin efort şi implicare din partea celor doi parteneri poate fi aşa cum ne dorim.

 

 
 
Loading...