Numărul divorţurilor creşte de la an la an iar încrederea în longevitatea relaţiei şi optimismul cu care două persoane decid să se căsătorească au ajuns să fie privite desuet. Nici vorbă de căsniciile sau relaţiile "de-o viaţă".


O căsnicie nereuşită ne poate afecta pe viaţă. Chiar dacă nimeni nu priveşte cu ochi buni divorţul, de cele mai multe ori, s-a dovedit a fi este cea mai bună decizie pe care o puteţi lua şi este cea mai bună cale spre un nou început.

Viaţa ne poate pune uneori şi în faţa unor situaţii nedorite, aşa cum este divorţul de persoana pe care la un moment dat, am iubit-o foarte mult. Divorţul reprezintă actul definitiv de desfacere a căsătoriei. Dacă se întâmplă să ajungi la divorţ înseamnă că este o decizie de care aveai nevoie, luată pe propria răspundere. Nu încerca să te învinovăţeşti doar pe tine, cu atât mai mult cu cât, divorţul a survenit datorită faptului că relaţia nu putea să persiste într-o situaţie gravă şi deranjantă pentru ambii parteneri.

Divorţul chiar poate fi şi o soluţie, nu doar o problemă. Poate fi o soluţie către o viaţă mai liniştită, către un nou început alături de o persoană care să te merite. Împortant este să înveţi din propriile greşeli şi să îţi dai seama ce anume a dus la această ruptură, pentru a ştii pe viitor ce trebuie să corectezi şi ce trebuie să eviţi.

 

 
 
Loading...