Răbdarea este o calitate pe care nu o dobândim la naştere, ci o dezvoltăm pe parcursul vieţii. Ea este cea mai puternică armă împotriva oricăror blocaje pe care le putem avea în viaţă, nu doar în relaţie. Să ai răbdare înseamnă să ai energia necesară pentru a analiza şi a înţelege fiecare element în parte. Într-un cuplu, aceasta implică uneori sacrificii şi compromisuri.


Deseori o dobândim cu greutate, iar odată câştigată, trebuie să facem eforturi să o menţinem. Este un proces care face apel în mod constant la resursele noastre interioare. Nu este un gest pe care îl manifestăm o singură dată şi ne aşteptăm să aibă efecte pe termen lung. Pe parcursul relaţiei, dacă răbdarea nu este întreţinută, scade în detrimentul cuplului. De multe ori, relaţiile iau o întorsătură negativă, după ce unul dintre parteneri şi-a pierdut răbdarea.

Fiecare trebuie să fie conştient de câtă energie este investită în relaţie de către celălalt partener şi, la rândul său să contribuie investind. Răbdarea aduce o stare pozitivă de spirit şi totodată te ajută să abordezi lucrurile cu mai mult calm. Ea este cea care, la începutul îţi dă răgazul de a-ţi descoperi şi cunoaşte cu adevărat partenerul ales. Cu siguranţă începuturile romantice dau impresia că totul va fi minunat în mod constant. Dar cum experienţa ne învaţă că nu există drum fără piedici, cu răbdare învăţăm să le evaluâm corect, să găsim soluţii în a le depăşi şi să privim viitorul dintr-o perspectivă mai obiectivă.

 
 
Loading...