În zilele noastre relaţiile la distanţă nu mai sunt o raritate, ba din contră. Din ce în ce mai multe persoane se mută într-un alt oraş sau într-o altă tară pentru un job mai bun. Totuşi, în această situaţie, cum îţi păstrezi dragostea faţă de partener la fel de arzătoare? În articolul de mai jos descoperiţi câteva indicii cheie care să vă hrănească legătura.


Comunicaţi cât puteţi de des

Dacă vrei să faci o relație la distanță să funcționeze, asigură-te că tu și partenerul de cuplu nu pierdeți niciodată legătura, ca și cum nu ați fi fost niciodată despărțiți. Deși este bine să vă acordați spațiu unul altuia, ideal este să comunicați cât mai des și deschis, chiar și despre lucrurile triviale din viața voastră. Nu lăsați niciodată prea mult timp să treacă între momentele în care vorbiți, pentru că aceste pauze pot deveni, treptat, din ce în ce mai lungi, iar voi vă veți îndepărta unul de altul fără ca măcar să vă dați seama.

Stabiliți data la care vă veți vedea din nou

Deși pare că vizitele sunt obișnuite într-o relație de la distanță, ele sunt întotdeauna speciale pentru că partenerii au ocazia să se revadă după o lungă perioadă de timp. Pentru a face așteptarea până la următoarea întâlnire cât mai ușoară, stabiliți dinainte data la care aceasta se va întâmpla. Astfel, timpul nu va trece în van, ci fiecare zi trecută va aduce partenerii mai aproape unul de altul.

Faceţi toate eforturile pentru a păstra relația intactă

Nimănui nu îi este ușor să mențină o relație la distanță, însă dacă ambii parteneri își asumă responsabilitatea de a o face să meargă, succesul este aproape garantat. Asigură-te că faci tot ceea ce îți stă în putință pentru a păstra relația vie și evită să faci lucruri care i-ar putea da motive de îngrijorare partenerului. De exemplu, dacă știi că faptul că ieși prea des cu o persoană de sex opus i se pare deranjant, încearcă să remediezi situația explicându-i că nu are de ce să se teamă și fă ca, la un moment dat, să ieșiți împreună toți trei.

Păstrați-vă optimismul

Pozitivitatea nu trebuie să lipsească atunci când două persoane se angajează să se implice într-o relație la distanță. Dorul și sentimentul de singurătate te vor face să fii tot timpul mai mult pesimist decât optimist, dar întotdeauna trebuie să-ți amintești că această perioadă va trece și că totul va fi minunat atunci când veți fi din nou împreună. Găsește partea bună a lucrurilor pentru ca timpul să treacă cât mai repede, și încearcă să faci ceva productiv cu timpul pe care înainte îl petreceai împreună cu persoana iubită.

Vorbiți prin apeluri video

Cea mai bună soluție să vă vedeți atunci când vă aflați la o distanță foarte mare unul de altul sunt apelurile video. În ultimii ani, tehnologia a evoluat foarte mult și, prin aplicații de genul Skype sau chiar pe Facebook, vă puteți vedea prin imagini video transmise live, chiar și de pe telefon. Astfel, vă veți vedea mai des, chiar dacă vizitele în viața reală nu vor fi la fel de frecvente.

 

Loading...
Citeste tot despre: