Sunteţi un cuplu la început de drum şi aţi decis să vă mutaţi împreună? Ei, acesta este cu adevărat un punct de cotitură. Dacă amândoi veţi şti să vă purtaţi bine şi respectaţi nişte reguli, relaţia are mari şanse de viaţă lungă.


Mutatul împreună are avantajele lui, pentru un cuplu. Îi responsabilizează pe cei doi, îi apropie, pentru că vor trage amândoi în aceeaşi direcţie. În plus, veţi economisi banii, plătind aceeaşi chirie, aceeaşi întreţinere, dar şi timp, pe care înainte îl pierdeaţi pe drumuri între cele două locuinţe. Riscurile sunt să vă descoperiţi defecte pe care până acum aţi putut să le ascundeţi, să vă sufocaţi reciproc, să fiţi nevoiţi să renunţaţi la unele obiceiuri. Nu şi dacă ştiţi că vă respectaţi, să fiţi echilibraţi şi ţineţi cont de câteva reguli de bună purtare.

Nu vă certaţi cine face mai multă treabă în casă! Sarcinile, de la bun început, trebuie împărţite, pentru a nu exista discuţii.

Reamenajarea locuinţei. Indiferent dacă se mută unul la celălalt sau amândoi se instalează într-o casă nouă, trebuie să vă împărţiţi în mod echitabil spaţiul, dulapurile şi sertarele. E o locuinţă mică şi aglomerată? Câştigaţi spaţiu dacă puneţi în cutii lucrurile pe care nu le folosiţi în sezonul respectiv şi le depozitaţi sub pat, pe şifonier, dacă adăugaţi corpuri de mobilier sau poliţe şi dacă valorificaţi fiecare centimentru pătrat. Decorul, culorile trebuie să fie neutre, nici prea feminine, nici prea sobre. Optează pentru alb cu negru,  nuanţe de bej, de gri cu maro. 

Acordaţi-vă spaţiu şi libertate. Fiţi maleabili, înţelegători, răbdători. Respectaţi-vă unul altuia tabieturile şi nevoia de intimitate.

Continuaţi să ieşiţi în oraş, cu prietenii. Dacă v-aţi mutat împreună, nu înseamnă să vă îngropaţi între cei patru pereţi.

Respectă-i celuilalt independenţa. Lasă-l să mai iasă cu băieţii la o bere sau las-o cu fetele la cumpărături. Cicălelile, gelozia şi tendinţa de a sta 24 de ore din 24 cu celălalt poate duce la o stare de sufocare.

Nu fi dezordonat/ă. Dacă înainte obişnuiai să mai laşi farfuriile nespălate în chiuvetă sau să-ţi arunci hainele prin toată casa, acum, din respect pentru celălalt, trebuie să ai mai multă grijă.

Nu vă certaţi pe televizor. Sunteţi doi şi fiecare trebuie să îşi satisfacă mici dorinţe. Nu e corect să îl acapareze doar unul.

 

De ce le este dor câteodată bărbaţilor de burlăcie

Oricât de mult şi-ar iubi soţia sau iubita, oricât de fericiţi ar fi într-o relaţie, câteodată bărbaţilor le e dor de perioada de burlăcie. Iar asta din mai multe motive:

Nu trebuie să dea socoteală pe ce cheltuiesc banii. Într-o familie, când banii sunt la comun, ambii parteneri decid ce investiţii să facă, ce cheltuieli trebuie bifate. Inclusiv când merg la supermarket aleg marca de lapte sau de cereale care să fie pe gustul amândurora.

Nu sunt nevoiţi să participe la mai multe “întâlniri de familie”. La aniversări, la sărbători, trebuie vizitaţi părinţii, bunicii, fraţii şi prietenii. Într-un cuplu, cei doi trebuie să se împartă echitabil între familia ei şi a lui.

Nu-i cicăleşte nimeni. „De ce nu ai dus gunoiul?”, „Când repari robinetul de la baie?”, de câte ori nu au auzit bărbaţii asemenea întrebări?! Ce bine e să nu te bată nimeni la cap. De asta le e lor dor, câteodată.

Îşi pot arunca lucrurile peste tot prin casă. Câteodată, are chef să-şi lase şosetele în mijlocul sufrageriei, pantalonii aruncaţi prin dormitor şi cutiile de bere lângă el, la televizor. Lasă-l să mai facă acest lucru, din când în când, dacă îl vezi obosit şi fără chef. Certându-l că a făcut dezordine, pari mai degrabă mama lui, decât iubita.

Au întreg patul numai al lor. Nu are legătură cu cât de mult te iubeşte. Câteodată, bărbatul îşi doreşte să se tolănească într-un pat fără să i se spună că s-a întins prea mult, să sforăie nestingherit fără să fie înghiontit ca să se oprească. Aţi putea, din când în când, să dormiţi în paturi separate dacă vreţi mai mult spaţiu, linişte şi odihnă.

 

 
 
Loading...