În cuplu se pot întâmpla tot felul de lucruri care să ducă, cu timpul, la ruperea relaţiei. Unul dintre aceste lucruri este minciuna. Iar minciuna duce, cum bine ştiţi, la falsitate şi la o personalitate dublă.


Cu toate acestea, mulţi dintre noi îşi doresc o relaţie completă, sinceră şi corectă. Îţi doreşti să fii onestă cu partenerul tău şi vrei să ştii exact unde se află relaţia ta în raport cu aspiraţiile şi planurile tale. Pentru ca acest lucru să fie posibil, minciuna nu trebuie să îşi facă loc în cuplu.

Fiind minţită sau minţind tu însăţi constant, vei avea o impresie falsă asupra relaţiei tale şi a felului în care eşti percepută nu doar de partener ci şi de întreaga societate. Mai mult decât atât, nu vei înţelege niciodată cine eşti cu adevărat ca om în raport cu cei din jurul tău şi nu vei ştii niciodată ce îţi doreşti cu adevărat.

Cel mai mare risc pe care ţi-l asumi atunci când minţi, este acela de a fisura relaţia, de a pierde încrederea partenerului şi totodată, chiar şi pe el. Nu este nimic mai dureros decât să te simţi trădat sau dezamăgit de cineva drag, cu care ai avut o relaţie în care ai investit dragoste şi încredere.

Loading...
Citeste tot despre: