Relaţia de cuplu sau căsătoria, dincolo de orice, este sau ar trebui să fie un parteneriat în care cei doi parteneri au drepturi şi îndatoriri egale, se apreciază, se respectă şi se susţin reciproc. Asta ar trebui să însemne egalitate între femei şi bărbaţi. Nu dorinţa de a prelua atribuţiunile bărbaţilor sau viceversa.


Ca orice relaţie, şi relaţia de cuplu trebuie hrănită, întreţinută. Preocuparea pentru starea fizică, psihică şi intelectuală ar trebui să fie un element comun al ambilor parteneri.,Nu poţi pretinde ca cel de lângă tine să îşi păstreze interesul faţă de tine, dacă tu însuţi ţi l-ai pierdut. Şi, în cazul în care destinul vă va confrunta cu o asemenea experienţă, nu vă veţi putea reproşa că din cauza dumneavoastră s-a întâmplat asta.

Acordaţi maximă atenţie felului în care comunicaţi, asiguraţi-vă că sunteţi înţeleşi şi că înţelegeţi partenerul, gândurile, trăirile, dorinţele, succesele, şi nereuşitele acestuia. Nu lăsaţi să se adune sau să se agraveze nemulţumirile. Luaţi-le pe rând, pe măsură ce vin, înainte de a avea o forţă ce vă va depăşi puterea de a controla.

Loading...