Dacă ești deja într-o relație de cuplu, poate ai observat că, de fapt, fiecare dintre noi își dorește și are nevoie să-și împlinească nevoile emoționale. Acest lucru este foarte firesc și normal deoarece fiecare ființă umană își dorește într-un mod conștient sau inconștient, să fie fericit și împlinit sufletește.


Nevoile emoționale ce apar cel mai frecvent într-o relație de cuplu sunt: nevoia de admirație, de importanță sau însemnătate, nevoia de a se simți atras fizic și atrăgător, nevoia de împlinire sexuală, nevoia de siguranță și confort sau altfel spus de suport financiar, nevoia de conversație, nevoia de onestitate și deschidere, nevoia de intimitate între cei doi, nevoia de o companie relaxantă, nevoia de suport domestic. Pentru a avea o relație armonioasă și pentru a ne simți împliniți, îi putem comunica partenerului nostru nevoile pe care le simțim și cum ne-ar plăcea ca relația de cuplu să fie.

Comunicarea este o nevoie emoțională care se manifestă sub diferite forme. Unii dintre noi avem nevoie să conversăm mai mult și mai des, alții comunică mai mult prin gesturi sau acțiuni. Oricare ar fi modul de comunicare, cu toții avem nevoie de această punte de legătură ce o reprezintă comunicarea.

Loading...